Landbouwmechanisatiebedrijf Abemec splitst de Fendt Full line van het servicegedeelte en de andere verkoopactiviteiten. Door de nieuwe positionering is het ook mogelijk om meer ‘ mechanisatie op maat’ te leveren. “In de mechanisatiewereld verandert er veel, daarom is het goed om ook onze strategie daar op aan te passen” , aldus directeur Hans Quint. De koerswijziging werd bij de showdagen van Abemec gepresenteerd
Abemec heeft op dit moment twintig vestigingen in Nederland. “Waar we in het verleden veel op de rundveehouderij gericht waren, zie je dat ons akkerbouwassortiment steeds belangrijker wordt. Je ziet dat Dewulf steeds groter is en ook Fendt uitbreidt. Daarom is het goed om de verkoopactiviteiten meer te splitsen. De specialisatie moet ook duidelijk zijn. We willen de klanten continuiteit bieden, zodat ze duidelijk met een merk als partner door gaan.”
Fendt-verkoop onder Agromec
Het volledige Fendt Full Line-programme wordt onder het zusterbedrijf Agromec ondergebracht. De vestigingen voor deze tak worden Goes, Sevenum, Steenbergen, Veghel en Waalwijk. Daarmee komt er een duidelijke focus op het zuiden van Nederland. Het concept ‘Fendt Farming’ is nieuw, omdat met deze afslag wordt geprobeerd om het potentieel van Fendt optimaal te benutten. “Dit is de manier om de configuratie en onderhoud van Fendt machines volledig worden afgestemd op de specifieke bedrijfssituatie. Uiteindelijk zullen onze monteurs op den duur allemaal een tattoeage van Fendt Farming dragen”, grapt Quint.
"Steeds meer op de plaatsen waar ook het specialisme zit"
De overige merken worden bij de andere vestigingen onder de naam Abemec Machines aan de man gebracht. Per 1 maart komt daar de locatie Beek en Donk bij, in plaats van Gemert. “ Zo zitten we steeds meer op de plaatsen waar ook het specialisme zit.” De mechanisatie wordt ook naar een hoger plan getild. “Mechanisatie op maat is onze nieuwe belofte. Wij staat voor moderne mechanisatie. Ontzorgen met de specialisten van Abemect. Met deze ontwikkeling willen we de meest servicegerichte en gespecialiseerde landbouwmechanisatiebedrijf worden.”
Tekst en foto’s: Martin de Vries