Door de relatief lage temperaturen overdag en ’s nachts, zijn de natuurlijke melkzuurbacteriën minder talrijk aanwezig op het gras, en bovendien minder actief. Bij het maken van uw graskuil kan dit leiden tot een vertraagde omzetting van suikers naar melkzuur. Een vertraagde conservering betekent: meer drogestof-verlies, kans op vorming van meer boterzuur en afbraak van het dure eiwit. Daarom raden we aan om extra sterke en actieve melkzuurbacteriën toe te voegen tijdens het inkuilen.
Melkzuurbacteriën essentieel voor daling pH
Voldoende melkzuurbacteriën op vers gras zijn essentieel voor de vorming van voldoende melkzuur tijdens het inkuilproces. Melkzuur zorgt immers voor de noodzakelijke snelle en sterke daling van de pH van de silage. Zo krijgen boterzuurbacteriën geen kans en onstaat er minder ammoniak door eiwitafbraak. Uiteindelijk krijgt u zo een goede en smakelijke kuil.
Weinig melkzuurbacteriën op gras door koude voorjaar
Pioneer meet al jarenlang, in het voorjaar, de van nature aanwezige melkzuurbacteriën op het gras. De onderstaande grafiek toont de resultaten van dat onderzoek.
Voeg toe met Pioneer® 1188
De lage temperaturen in het voorjaar zorgen ervoor dat de hoeveelheid natuurlijke melkzuurbacteriën op het gras erg laag is. Het toevoegen van inkuilmiddel Pioneer 1188 is daarom erg aan te raden. Pioneer 1188 bevat immers specifieke selecties van homofermentatieve melkzuurbacteriën (maar liefst 6 verschillende stammen), die de conservering snel en efficiënt laten verlopen. Zo voorkomt u afbraak van het dure eiwit en verbetert u de kuilkwaliteit.
Meer weten over Pioneer® 1188? Kijk op Corteva.nl.
Voor meer informatie: Kijk ook eens op Corteva.nl én volg ons op Facebook. Bekijk ook de partnerpagina.