Vader Richard en zoon Bram van Deuveren uit Hoevelaken zijn graag geziene gasten op de Trekkertrek-evenementen in de omgeving. Daar hebben ze veel contacten opgedaan en is een bovenmatige interesse voor agrarisch loonwerk ontstaan. Hun eigen Ford 8630 is een krachtpatser en volgens de zestienjarige Bram van Deuveren een trekker die niet zou misstaan op menig loonbedrijf.
Vanwege de kracht en het vermogen zou de trekker goede prestaties leveren in de mais of op de kuil. Dat de Ford 8630 in ieder geval in de smaak valt bij loonwerkers blijkt uit de verkiezing tot Trekker van de maand juni.
Dertig jaar kracht
“De trekker is van mijn vader, maar ik mag er zelf ook regelmatig op rijden. We doen altijd mee als er Trekkertrek-evenementen in de omgeving zijn. De Ford is van het bouwjaar 1992 en heeft een vermogen tussen de twee- en driehonderd pk. Inmiddels staan er bijna 8900 uren op de teller. Tweehonderd uren gelden heeft de trekker een complete motorrevisie gehad. We hebben de Ford deels overgespoten en bestickerd.”
Ford 8630 is ‘pure Trekkertrek-trekker’
“We hebben geen agrarisch bedrijf of onderneming in loonwerk. De trekker is dus puur voor hobby. Zes jaar geleden hebben we die aangekocht. We hebben ‘m online gezien en daarna wezen kijken. We waren meteen verkocht. Mijn vader is aangestoken door het Trekkertrek-gebeuren. Een beetje door kameraden en later ook door de connecties met loonbedrijven, die we bij de evenementen hebben opgedaan. De Ford staat bij mij opa in de schuur.”
Kracht en vermogen van Ford 8630 geschikt voor loonwerk
“De Ford is enorm comfortabel, hij rijdt lekker en eenvoudig, ziet er mooi uit en er zit een heel mooi geluid in. Deze Ford zou in mijn ogen wel een loonwerktrekker kunnen zijn. Hij heeft er de kracht en vermogen voor. Ik denk dat het prachtig werken is op de kuil of in de mais. Dat soort werkzaamheden.”
HET HELE ARTIKEL LEZEN?
Met een abonnement op vakblad de Loonwerker ontvangt u elf keer per jaar het laatste nieuws. De uitgebreide bedrijfsreportages geven daarnaast een goed beeld van de sector. Ontvang hem thuis op de mat!
Tekst: Martin de Vries
Beeld: Bram van Deuveren